×
Romink

Ovaj projekat realizovan je u saradnji sa:

Partneri Partneri Partneri
Romnik
Nazad

Deset najboljih prazničnih filmova

03.12.2020

Autor:

Ana Vasić

Intervju

Zabava

Deset najboljih prazničnih filmova

Stižu nam praznici, a s obzirom na hladnu zimu koja nas čeka i koronsku pandemiju koja nas je zadesila, najviše vremena provešćemo u kući, u krugu porodice i prijatelja.

U toplom domu,  uvek su prisutni praznični filmovi koji unesu magiju i čari praznika u ovim hladnim danima. Predstavljamo vam nekoliko legendarnih i dobro poznatih filmova koji se mogu svake godine naći na listi za gledanje jer zasigurno ostavljaju utisak kao kada ih gledamo i po prvi put.


The Knight before Christmas (2019) – Vitez pre Božića
Ovo je jedan  romantični  praznični. Ulogu jednog od producenata, ali i glavnu ulogu u filmu, kao pametne i mile učiteljice ima Vanessa Hughens. Njen mirni život će se promeniti iz korena  kada u njega uđe šarmantni princ iz IX vijeka koji pokušava da se uklopi  u moderan život.

Kako preživjeti Božić – Surviving Christmas (2004. i 2019.)
Još jedan od popularnih prazničnih filmova. Glavna uloga pripala je Ben Affleck-u. On za vreme  praznika ostaje poptuno sam i odlučuje da se vrati u kuću u koju je odrastao I tu proslavi Božić. Međutim, živi neka druga porodica, ali Drew (Ben Affleck) se nije  stideo da toj porodici ponudi novac, kako bi  sa njima proslavio Božić.

Prošlog Božića – Last Christmas (2019)
Kejt (Emilija Klark) napušta London usled niza loših odluka, praćena zveckanjem praporaca na njenim cipelama, što je još jedna iritrajuća posledica toga što je zaposlena kao vilenjak u božićnoj prodavnici koja radi preko cele godine. Tom (Henri Golding) deluje previše dobro da bi bio stvaran, kada ušeta u njen život i počne da proniče u mnoge Kejtne barijere. Dok London počinje da se pretvara u najlepše doba u godini, ništa ne polazi za rukom za ovo dvoje. Ali, ponekad, moraš pustiti sneg da padne, slušati svoje srce i imati vere.

Home alone – Sam u kući (svih pet delova)
Velika porodica MekKalister odlazi na praznični odmor u Pariz. Ovo je film koji predstavlja  Božić jednog dečaka, kome se napokon  ostvaruje božićna želja, da ostane sam u kući. Njegove avanture idu od skakanja po krevetima i uživanja u hrani, koju mu roditelji nisu dozvoljavala da jede, pa sve do maltretiranja lopova koji su mislili da su našli laki plen u detetu kome mogu da ukradu Stavros iz kuće. Većina ljudi na svetu ga je odgledalo mnogo puta, jer je ovaj film gledajući ga iznova nebrojeno puta uvek zanimljiv, pogotovo zamke koje Kevin namešta lopovima.  Takođe, pored ovog, nezaboravni su i svi ostali delovi filma.

 Jingle all the way (1996) – Turbo tata
Na badnje veče čovek koji je imao previše posla, može se reći prezaposlen Hauard Lengston (Arnold Schwarzenegger) dolazi u velike probleme. On je često odsutan od kuće, stoga odlučije da se oduži svom sinu Džejmiju tako što će mu kupiti popularnu igračku „TurboMan”. On kreće u Božićnu kupovinu, ne sluteći da je potražnja za igračkom daleko nadmašila kupovinu, igračka je bila prodata. Vratila mu se slika tužnog lica svog sina, zatim on odlučuje da se suprotstavi svima koji mu stanu na put, kako bi nabavio tu igračku.

Bad Santa – Nevaljali Deda Mraz (oba dela)
Ovo je jedna od  najboljih uloga Bilija Boba Torntona kao stalno pijanog lokalnog Deda Mraza koji pljačka okolne šoping centre. Ovaj film donosi samo osmeh na lice, što je za ovakav film posebno, neodoljivo i neočekivano.

A Christmas Carol - Božićna priča (crtani film i oba dela filma)
Ebenezera Scroogea, škrtog starca, na jedno Badnje veče posetili su duhovi prošlih, sadašnjih i budućih Božića. Duhovi vode na putovanje starog Scroogea, koje će mu otkriti istine sa kojima se ne želi suočiti. Jedan film koji nosi poučnu pouku.

All I Want For Christmas (1991)  - Sve što želim za Božić
Komedija u kojoj dva njujorška deteta sklapaju savršen plan kako bi ispunili svoju najveću božićnu želju. Oni žele da provedu Božić sa svojim razvedenim roditeljima. Pokušavali su da ih spoje na različite načine, ali im nije polazilo za rukom. Međutim, njihova želja se ostvarila uz malo magične pomoći Deda Mraza.

Love Always, Santa (2016) – S mnogo ljubavi, Deda Mraz
Celia Banks posvetila je čitav svoj život sedmogodišnjoj devojčici Lilly. Nakon što je pre  tri godine izgubila supruga, Celia je odustala od ljubavi, ali Lilly nije želela da joj majka provede još jedan Božić usamljena. Zato, devojčica šalje pismo predstavnicima firme Deda Mraz koja nudi uslugu ispunjavanja želja. 

Elf – Vilenjak (2003)
Novogodišnji film koji se više od deceniju gleda tokom praznika. U pitanju je priča o čoveku koji je zalutao na severni pol, ali ga Deda Mraz prihvata i odgaja kao vilenjaka. Iako se oduvek razlikovao od drugih on nikada nije ni pomišljao da je čovek, a ne vilenjak. Posle trideset godina odlučuje da mu kaže istinu i saopštavaju mu da je on ustvari običan čovek što ga je veoma razočaralo. Onda on kreće u potragu za svojim ocem, i tada pravi razne nestašluke.