×
Romink

Ovaj projekat realizovan je u saradnji sa:

Partneri Partneri Partneri
Romnik
Nazad

Uslovi korišćenja

Dobrodošli na internet portal RomInk - www.romink.rs ( u daljem tekstu: RomInk) RomInk vam omogućava korišćenje usluga i sadržaja svog portala pod uslovima koji se navode u daljem tekstu. Svakim pristupom portalu ili bilo kom njegovom delu, smatra se da je korisnik upoznat sa svim pravilima i eventualnim rizicima koji nastaju iz korišćenja ovih veb strana, kao i da ih u celosti prihvata.

Autorska prava

Organizacija Smederevski forum, kao osnivač RomInk-a, vlasnik je autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) koji su objavljeni na portalu i zvaničnim stranicama RomInk na društvenim mrežama Fejsbuk, Twiter i Instagram.

Prenošenje tekstova ili delova tekstova i fotografija dozvoljeno je samo uz poštovanje svih sledećih pravila:

Internet sajtovi:

Dozvoljeno je preuzeti maksimalno prvih 150 karaktera iz teksta,
kompletan naslov,
jednu fotografiju, koja ne sme biti prikazana u dimenzijama većim od 120x120 piksela,
obavezno vidljivo navođenje izvora (portal RomInk) i kompletnog linka (URL) do preuzetog teksta, neposredno pre ili neposredno posle preuzetog teksta,
objavljeni link ka tekstu ne sme da sadrži "nofollow"!
Televizija/radio

Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog teksta uz obavezno navođenje portala RomInk kao izvora informacija, najmanje jednom u nekoj od prve tri rečenice.
Uz preuzete fotografije na kojima se nalazi znak (watermark), obavezno je navođenje RomInk  kao izvora.
Štampana izdanja:

Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog teksta uz obavezno navođenje punog imena – Internet portal RomInk , kao izvora informacija, najmanje jednom u nekoj od prve tri rečenice.
Uz preuzete fotografije na kojima se nalazi znak (watermark), obavezno je navođenje RomInk  kao izvora.
Sva pravila važe, osim u slučaju kad je sa uredništvom  Regionalnog internet portala RomInk postignut pismen dogovor o drugačijim uslovima.
U slučaju prenošenja teksta ili informacija iz teksta, kao i fotografija, suprotno navedenim pravilima, PResenting media doo zadržava pravo da, u skladu sa Zakonom,protiv prekršioca pokrene sudski postupak radi zaštite autorskih i drugih srodnih prava i nadoknade štete.

Linkovi na druge web stranice

Linkovi ka drugim web sajtovima, koji nisu vlasništvo RomInk, ne smatraju se delom našeg sajta i RomInk ne snosi odgovornost za njih.

Zaštita privatnosti

RomInk poštuje privatnost svojih korisnika i posetilaca sajta.

Podatke ostavljene u komentarima, RomInk neće davati na uvid trećem licu.

Korisnicima  RomInka  strogo je zabranjeno:

objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji krše postojeće srpske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički, kao i sadržaja koji je štetan na bilo koji drugi način
objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje posetilac zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo da nanese štetu drugim korisnicima
lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica
objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
objavljivanje, slanje i razmena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrže viruse ili slične programe napravljene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg kompjuterskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opreme
prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetilaca portala i korisnika
RomInk ne odgovara za komentare posetilaca koji su odraz njihovog mišljenja.

Društvene mreže

U skladu sa Uslovima korišćenja društvene mreže Fejsbuk (od 15. novembra 2013. godine) korisnici odgovaraju za sadržinu komentara koje ostavljaju na Fejsbuku.

Administratori zvanične Fejsbuk stranice RomInk-a uklanjaju komentare za koje procene da su suprotni Uslovima korišćenja i etičkom kodeksu. Sporne komentare građani mogu prijaviti putem e-maila > admin@romink.rs

Oglašavanje

Presenting media doo nije odgovorna ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu, jer se radi o poslovnom odnosu između posetioca portala i oglašivača.

Izmene uslova korišćenja

RomInk zadržava pravo izmene ovih uslova korišćenja u bilo kom trenutku i neće biti odgovoran za moguće posledice proizašle iz takvih promena.

 

Organizacija Smederevski forum